Standard kemahiran pekerjaan kebangsaan national occupational

Lepasan kursus ini berpeluang bekerja di industri pembuatan dan pembinaan logam, loji pemasangan mesin dan jentera, industri perabot, peralatan logam dan kerja-kerja struktur pembinaan.

Juruelektrik berpengalaman berpeluang menjadi Penyelia atau Penilai bagi firma kontrktor elektrik. Institut Latihan Perindustian ILP Jitra adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini.

Pertumbuhan pesat industri pengangkutan memerlukan lebih ramai mekanik yang boleh merawat dan membaikpulih kenderaan perdagangan berat. Permohonan boleh dibuat dengan melayarai laman sesawang www. Dengan bertambahnya bilangan kenderaan pada masa kini peluang pekerjaan dalam bidang ini turut bertambah.

Pelajaran meliputi asas rekabentuk acuan serta teori sifat dan ciri-ciri bahan plastik. Penggunaan dan pengawasan alat-alat penyejukbekuan dan penyaman udara sangat meluas.

Lepasan kursus ini berpeluang bekerja di pusat-pusat servis dan bengkel-bengkel membaiki kenderaan.

Teknologi Kenderaan Perdagangan Berat Heavy Commercial Vehicle Technology Pelajar akan diajar merawat, memasang dan membaiki komponen-komponen kenderaan perdagangan berat seperti bas, lori dan treler.

Selain itu para pelajar juga akan diajar untuk mencari, mengesan dan membaik pulih kerosakan alat-alat elektrik serta mengawal dan membaikpulih alat janakuasa, motor dan peralatan elektrik industri mengikut piawaian Suruhanjaya Tenaga ST. Lepasan kursus ini boleh bekerja di pusat-pusat servis kenderaan dan kilang pembuatan kereta atau membuka bengkel sendiri.

Melahirkan tenaga kerja mahir untuk memenuhi sektor perindustrian. Penggunaannya terdapat di bangunan domestic dan perdagangan seperti pejabat, hotel, hospital, bank-bank dan di industry.

Dengan berkembangnya perusahaan automobil, keperluan dama bidang ini turut meningkat. Teknologi Automotif Automotive Technology Pelajar akan diajar menyelenggara, membaikpulih enjin kereta, sistem gantungan dan penyaman udara.

Pelajar juga akan diajar memandu uji dan memasang kompenan kenderaan serta teknik keselamatan mengikut ordinan lalulintas. Pelajar yang menamatkan latihan dalam bidang ini akan berpeluang untuk bekerja disektor perkilangan dan pengeluaran produk plastik yang berkembang di Malaysia.

Meninggikan kemhiran pekerja-pekerja industri bagi membolehkan mereka memberi sumbangan dengan lebih berkesan kearah pembangunan negara. Mereka yang mempunyai sijil kelayakan, modal dan kemahiran boleh memulakan perniagaan sendiri sebagai Kontraktor Elektrik. Memudahkan para belia lepasan sekolah mendapat pekerjaan melalui latihan kemahiran perindustrian yang sistematik.

Selain itu, mereka juga boleh bekerja sendiri dengan membuka bengkel kimpalan dan membuat pelbagai kerja mengimpal.

Peluang pekerjaan kepada lepasan Kursus ini sangat menggalakkan. Pelajar juga akan mempelajari kaedah plasma dan membuat kimpalan jenis arka dan gas.

TVET Malaysia

Tawaran kemasukan akan diiklankan diakhbar-akhbar tempatan pada bulan Mac bagi pengambilan bulan Julai dan bulan September untuk pengambilan bulan Januari.IPOH – Kementerian Sumber Manusia dilihat seolah-oleh mahu menutup semua pusat latihan kemahiran bertauliah swasta dengan.

STANDARD KEMAHIRAN PEKERJAAN KEBANGSAAN (NATIONAL OCCUPATIONAL SKILLS STANDARD) STANDARD PRACTICE & STANDARD CONTENT FOR HALAL AUDITING LEVEL 3 JPK Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia, Malaysia. i STANDARD PRACTICE NATIONAL OCCUPATIONAL SKILLS. standard kemahiran pekerjaan kebangsaan (national occupational skills standard) industrial automation engineering support service level 2 mc jpk jabatan pembangunan kemahiran kementerian sumber manusia, malaysia.

1 standard practice national occupational skills standard (noss) for; industrial automation engineering. Certificate ultimedescente.com Jabatan Pembangunan Kemahiran Kementerian Sumber Manusia Malaysia (Department of Skills Development Ministry of Human Resource, Malaysia) Daftar Standar.

Certificate ultimedescente.com Daftar Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan (SKPK) National Occupational Skills Standard (NOSS) Registry 4 Februari standard practice national occupational skills standard (noss) for industrial management level 5 1. The sector assumes an important intermediary role of supporting businesses and trade in all sectors of the economy.

Download
Standard kemahiran pekerjaan kebangsaan national occupational
Rated 0/5 based on 85 review